• în etapa de procesare a alimentelor se restricţionează folosirea aditivilor, a substanţelor complementare şi a substanţelor chimice de sinteză
• se interzic organismele modificate genetic sau derivați ai acestora in prepararea produselor.
• se interzic fertilizanţii şi pesticidele de sinteză, a stimulatorilor şi regulatorilor de creştere, hormonilor, antibioticelor.
• pentru a primii eticheta “BIO” produsul trebuie verificat și certificat de organismele de certificare competente.
•"Agricultura ecologică" reprezinta termen atribuit de U.E României pentru definirea acestui sistem de agricultură.
•"Agricultura ecologică" sau "ECO" este similar cu termenii "agricultură organică" sau "agricultură biologică" sau "BIO" utilizaţi în alte state membre.
• termenul de "natural" sau "natural 100%" aplicat pe eticheta unor produse nu apare definit clar in legislație și nu oferă neapărat garanţia unui produs de calitate.
• un produs marcat "natural" poate să conţină diverşi aditivi alimentari si coloranţi.
• nu exista organisme de certificare pentru produsele naturale.
Preparare: Albuşurile se bat spumă, se adaugă mierea, sucul de lămâie şi vanilia şi se amestecă până obţinem o masă cremoasă. Se adaugă alunele, nuca de cocos rasă şi [...]
Timp de preparare: 10 min Preparare: Se încălzeşte laptele de cocos cu laptele de orez. Smochinele se taie în bucăţi foarte mici şi se amestecă în lapte împreună cu [...]