• în etapa de procesare a alimentelor se restricţionează folosirea aditivilor, a substanţelor complementare şi a substanţelor chimice de sinteză
• se interzic organismele modificate genetic sau derivați ai acestora in prepararea produselor.
• se interzic fertilizanţii şi pesticidele de sinteză, a stimulatorilor şi regulatorilor de creştere, hormonilor, antibioticelor.
• pentru a primii eticheta “BIO” produsul trebuie verificat și certificat de organismele de certificare competente.
•"Agricultura ecologică" reprezinta termen atribuit de U.E României pentru definirea acestui sistem de agricultură.
•"Agricultura ecologică" sau "ECO" este similar cu termenii "agricultură organică" sau "agricultură biologică" sau "BIO" utilizaţi în alte state membre.
• termenul de "natural" sau "natural 100%" aplicat pe eticheta unor produse nu apare definit clar in legislație și nu oferă neapărat garanţia unui produs de calitate.
• un produs marcat "natural" poate să conţină diverşi aditivi alimentari si coloranţi.
• nu exista organisme de certificare pentru produsele naturale.
Preparare: Se scurge brânza de vaci. Se amestecă apoi cu lapte, ulei, zahăr brun, zahăr vanilat şi sare. Jumătate din cantitatea de făină se amestecată cu praful de copt şi se adaugă [...]
Mod de preparare: Se pune mango uscat intr-un vas si se acopera cu apa unde se lasa 15 min sa se inmoaie, dupa care se iau 50g samburi caju si se aduce sub forma de pudra cu ajutorul unui robot [...]