Reteta Cornuleţe cu umplutură cu mere şi nuci
retete prăjituri bio

Ingrediente

Pentru aluat:

 

Pentru umplutură:

2 porţii

Timp de preparare: 40 min

Preparare:

Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, iar untul se topeşte. Făina se cerne într-un castron şi se amestecă cu laptele cu drojdie, untul cald, oul, zahărul şi sarea. Aluatul se acoperă şi se lasă 40 de minute la dospit.

Pentru umplutură se amestecă ingredientele specificate. Aluatul se întinde sub forma unui dreptunghi pe o suprafaţă tapetată cu faină. Tăiem triunghiuri, pune nişte umplutură în mijloc şi le rulăm din partea mai lată înspre vârf. Formăm nişte cornuleţe puţin îndoite (croissant) şi le aşezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu gălbenuş de ou deasupra şi se lasă din nou scurt la dospit. Se coc 20 min la 180°C.

Timp de preparare: aproximativ 40 min.


Timpul necesar pentru dospirea aluatului: 40 minute.


Timp de coacere 20 minute.


Produse RAPUNZEL utilizate:

drojdie proaspătă, cuburi
zahăr Cristallino din trestie
sare de mare, Atlantik

Alte retete de prăjituri bio

18-07-2019

Plăcintă cu prune (aluat cu ulei şi brânză de vaci)

Preparare: Se scurge brânza de vaci. Se amestecă apoi cu lapte, ulei, zahăr brun, zahăr [...]

18-07-2019

Bile de curmale cu gust rafinat

Preparare: Albuşurile se bat spumă, se adaugă mierea, sucul de lămâie şi vanilia şi se [...]