Reteta Parfait cu migdale şi căpşuni
retete deserturi bio

Ingrediente

4 porţii

Preparare:

Zahărul din trestie se bate cu gălbenuşurile de ou până obţinem o compoziţie spumoasă, albă. Gemul de migdale se omogenizează în borcan. Se bate frişca şi apoi se adaugă gemul de migdale, uleiul de migdale amare. Cele două creme se amestecă uşor împreună.

Se toarnă în forme mici şi se lasă 4 ore la îngheţat.
Se pune în frigider pentru decongelare cu o jumătate de oră înainte de servire. Se serveşte cu căpşuni proaspete.

 

Sfat: uleiul de migdale amare poate fi înlocuite cu Amaretto.

Variantă: înlocuiţi gemul de migdale cu gemul de alune RAPUNZEL şi renunţaţi la uleiul de migdale amare - obţinem un Parfait ŕ la nocciole.

Produse RAPUNZEL utilizate:
zahăr din trestie Cristallino 
pasta alba de migdale

Alte retete de deserturi bio

18-07-2019

Smochine cu vin roşu şi mousse de alune

4 porţii Preparare: Vinul roşu, coaja de portocale, condimentele şi zahărul din trestie se [...]

18-07-2019

Tiramisu cu ciocolată

6 porţii Preparare: Separaţi ouăle. Gălbenuşurile se bat spumă împreună cu zahărul [...]