Reteta Supa bio de dovleac, fenicul si mar
retete supe bio

Ingrediente

pentru 4 persoane

  • 1 ceapa mica
  • 250g dovleac
  • 1 cartof dulce
  • 2 morcovi
  • 1 bulb de fenicul
  • ulei de copt si prajit Rapunzel
  • sare de mare Atlantic Rapunzel
  • piper
  • boia iute
  • 1 lingura de supa clara Rapunzel
  • 1 litru de apa
  • ½ mar dulce amar
  • 1 lingurita de sirop de artar grad A Rapunzel
  • 1 lingurita de zahar integral Rapadura Rapunzel
  • 1 lingura pasta caju

Mod de preparare:

Se caleste ceapa in putin ulei. Se scot samburii din dovleac si se taie in bucatele.Cartoful dulce se curata de coaja iar impreuna cu morcovii si 2/3 din bulbul de fenicul se taie marunt. Legumele se adauga in ceapa calita si se calesc impreuna in continuare dupa care se condimenteaza. Cand se obtine culoarea dorita (la calire) se adauga supa clara si apa. Se adauga feliile de mere si siropul de artar dupa care se lasa la fiert la foc mediu timp de 10- 15 minute cu capacul pus. In timp ce ingredientele fierb, se ia restul de fenicul si se taie in felii subtiri. O lingurita de zahar se pune intr-o tigaie si se caramelizeaza si se adauga feliile de fenicul care se amesteca cu zaharul caramelizat, dupa care se ia de pe foc si se pune deoparte. Ingredientele pentru supa se pun  intr-un vas si se mixeaza dupa care se adauga pasta de caju si se amesteca in continuare. La final supa se orneaza cu feniculul caramelizat.

Alte retete de supe bio

18-07-2019

Supa de linte verde

4 porţii Preparare: Lintea se pune într-o cratiţă, se acoperă cu apă şi se fierbe [...]

18-07-2019

Supa cu sfecla rosie si morcovi

Pentru servit: 2 linguri Pesto Verde Rapunzel 4 linguri crema de ovaz 1 mana plina de frunze de [...]