4 porţii
Preparare:
Lintea se pune într-o cratiţă, se acoperă cu apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se scurge. 2 linguri de ulei se încing într-o cratiţă şi se căleşte ceapa, usturoiul, chimenul şi curcuma. Se adaugă lintea, apa şi cubul de supă şi se pun la fiert. Se fierb încet, la foc mic timp de 30 de minute, până când lintea se înmoaie. Supa se toacă până devine o cremă, se reîncălzeşte şi se condimentează după gust. Se încing 2 linguri de ulei şi se căleşte a doua ceapă. Coriandrul proaspăt se amestecă cu ceapa călită şi se presară peste supă. Se serveşte cu crutoane.
Sfat: supa de linte este o reţetă clasică din bucătăria din estul Mediteranei. Savoarea este foarte diferită în funcţie de regiune. Pentru această supă se poate folosi, de asemenea, şi linte roşie RAPUNZEL.
Timp de preparare: 1 oră
Produse RAPUNZEL utilizate:
linte verde
ulei de măsline extra-virgin
cub de supă de legume original
Mod de preparare: Se caleste ceapa in putin ulei. Se scot samburii din dovleac si se taie in [...]
Pentru servit: 2 linguri Pesto Verde Rapunzel 4 linguri crema de ovaz 1 mana plina de frunze de [...]